Stichting Samen Katwijk heeft in samenwerking met de Voedselbank een jassenactie voor kinderen georganiseerd. Dankzij deelnemende kerken, lokale ondernemers en een particuliere donateur konden 149 kinderen van de Voedselbank afgelopen weken een gratis winterjas uitzoeken. De succesvolle actie werd donderdag 7 december met betrokkenen in de Hema officieel afgesloten.

Stichting Samen Katwijk wil met aangesloten kerken van betekenis te zijn voor alle inwoners in Katwijk. Dat heeft gestalte gekregen in een diaconale raad die momenteel bestaat uit elf kerken. In een gezamenlijk overleg met de Voedselbank kwam al snel het idee naar boven om een jassenactie te gaan organiseren. Voorzitter Aafke van Rijn: “Gezinnen met kinderen zijn vaak extra kwetsbaar. Kinderen kosten veel geld. Een goede winterjas is vaak een grote uitgave die niet zomaar gedaan kan worden.”

Klaas Wassens (voorzitter van Samen Katwijk) kijkt enthousiast terug op de actie. “Zonder de financiële ondersteuning van de kerken en een particuliere donateur was het niet gelukt. Ik ben ook ontzettend dankbaar voor de winkeliers die hebben meegeholpen.” De kinderen konden bij de Hema, Henny’s Rits of de Takko Fashion in Katwijk een winterjas gaan uitzoeken. De ondernemers deden op hun beurt ook een duit in het zakje door een mooie korting te geven op de jassen. “Jullie hebben echt een diaconaal hart,” constateert Klaas. “Fantastisch dat we dit hebben kunnen doen. Dit vraagt om meer.”

Kijk voor meer informatie over deelnemende kerken op www.samenkatwijk.nl.

Bron: Voedselbank Katwijk