Een aantal voetbalclubs uit de Tweede Divisie willen dat de drie speeldagen die in de komende lockdown vallen uitgesteld worden. Door de landelijke coronamaatregelen mag er in die periode niet gespeeld worden met publiek. Dit levert voor sommige clubs een enorme financiële tegenslag op.

Op 20 november staat de wedstrijd Quick Boys – Rijnsburgse Boys op het programma en op 4 december komt aartsrivaal Katwijk naar sportpark Nieuw Zuid. In het Leidsch Dagblad zegt Quick Boys-voorzitter Bart van Kruistum: “Het moge duidelijk zijn dat dit voor ons absolute kaskrakers zijn. En die willen wij uiteraard met publiek spelen”. Als er daardoor in het vervolg van het seizoen op doordeweekse avonden gespeeld moet worden vindt hij dat niet onoverkomelijk: “Dat heeft uiteraard niet onze voorkeur maar alles is beter dan zonder publiek te moeten voetballen”.

Katwijk-voorzitter Mart Vergouwen is minder uitgesproken: “We hebben het er met alle voorzitters over gehad en de meningen waren verdeeld” en “Ik zit er zelf dubbel in. Aan de ene kant zou ik het sportpark het liefst dicht willen gooien, maar aan de andere kant is Katwijk ook hartstikke lekker bezig in de competitie. Dan is twee maanden stilstaan, inclusief de winterstop, wel behoorlijk lang.” “Aan de besluiten is ook echt geen touw vast te knopen. De kantine mag open, mits de anderhalve meter-regel wordt gehouden, maar de wedstrijden mogen niet bezocht worden. En juist daar hebben we alles voor elkaar met betrekking tot controle van QR-codes” aldus de Katwijk-voorzitter.

Comments

comments

DELEN