Na een jaar van uitstel, gaat dan eindelijk de 3x3NL Tour van start. De vernieuwde 3×3 tour van de Nederlandse Basketball Bond beleeft zaterdag zijn kick-off op het Marktplein in Katwijk en wordt op 21 en 22 augustus afgesloten in het Olympisch Stadion in Amsterdam met de strijd om de nationale 3×3 titels. Het 3×3 basketball is wereldwijd de populairste ‘urban sport’ en voor het eerst ook een Olympische sport in Tokyo.

Op 24 juli 2021 zal op het Marktplein in Katwijk de eerste voorronde van de 3x3NL Tour 2021 georganiseerd worden. De organisatie ligt in handen van stichting 3×3 Unites, basketbalvereniging Sportiff Grasshoppers en Welzijnskwartier met ondersteuning vanuit de Nederlandse Basketball Bond.

Het marktplein wordt met 6 velden omgeturnd in een waar basketbalevenement. In de ochtend worden eerst om 10.00 uur de regiofinales van de Street League (West Coast) gehouden. Iedere basketballer kan zich kwalificeren voor één van de vier 3X3 PRO Cups, om vervolgens door te kunnen naar een groot internationaal evenement met topspelers in Utrecht. De 3X3 Street League is daarom de eerste stap richting het behalen van de 3X3 ‘World Stage’. Vervolgens gaat van 13:00 tot 19:00 uur de 3X3NL Katwijk van start.

De 3x3NL Tour werd eind 2019 als opvolger van de populaire Streetball Masters Tour gelanceerd, maar de coronapandemie zorgde ervoor dat er in 2020 maar een paar losse evenementen konden worden georganiseerd. Nu de situatie rondom corona een stuk gunstiger is en er weer meer mag, kan de bond alsnog van start met de 3x3NL Tour.

Bovendien is deze 3x3NL Tour een mooie opmaat naar de nieuwe 3x3NL competitie in september van start gaat. Samen met onze Orange Lions die in Tokyo gaan schitteren, had de timing niet beter kunnen zijn.

Comments

comments

DELEN