De Grote Katwijkse Haringtocht heeft afgelopen week 43.000 euro opgeleverd. Na twee jaar afwezigheid gaf het Katwijkse bedrijfsleven haar bijdrage voor de goede doelen Stichting Katwijk HartVeilig en Voedselbank Katwijk. Hans van Rhijn kocht namens Bouwbedrijf Van Rhijn Bouw het eerste vaatje Katwijkse Haring.

Corona bleek nauwelijks impact te hebben gehad op het evenement. Meer dan honderd ondernemers en overige geïnteresseerden uit de Katwijkse regio stapten donderdag op de River Princess van Rederij van der Hulst. Het netwerkevenement startte onder het genot van de Hollandse nieuwe haring.

De Ronde Tafel Katwijk-Noordwijk was voor de 21ste keer verantwoordelijk voor de organisatie en liet haar bezoekers niet in de steek. De serviceclub had vanuit haar eigen netwerk een scala aan kavels weten te bemachtigen die voor geldbedragen aan het publiek werden geveild tijdens de avond. Er werd flink geboden op kavels waaronder een verblijf in een Katwijks strandhuis tot aan een meet & greet met Armin van Buruen, maar ook sponsorpakketten van VV Katwijk en Quick Boys en een rondvaart met de Katwijkse reddingsboot.

Katwijkse Haringvaatje
Geen enkele kavel leverde zoveel op als het ‘Katwijkse haringvaatje’. Uiteindelijk kocht Hans van Rhijn namens bouwbedrijf Van Rhijn Bouw het Katwijkse vaatje. ‘Wij hebben dit jaar ons 50-jarige bestaan gevierd. De Haringtocht is en blijft een fantastisch evenement om samen met de Katwijkse ondernemers te netwerken en goede doelen te steunen. Vooraf leek dit ons een mooi jaar om eens te proberen om het Katwijkse Haringvaatje te bemachtigen en we zijn blij dat het ons gelukt is en we op deze manier ook nog eens de goede doelen mogen steunen.’

Katwijk HartVeilig hoopte een aantal nieuwe AED’s aan te schaffen voor de Katwijkse regio. Nog voor de veiling goed en wel startte, bood ABIN Accountants aan een AED te sponsoren, waarna nog vier bedrijven dit voorbeeld in rap tempo volgde.

‘De steun tijdens de Haringtocht was hartverwarmend. Wij zijn een kleine stichting in Katwijk, maar iedereen aanwezig op de Haringtocht liet duidelijk merken dat zij onze grote impact in Katwijk waarderen’, aldus voorzitter Henk van Elten namens Katwijk HartVeilig. ‘Tijdens corona lagen veel van onze activiteiten stil en op deze manier kunnen wij onze activiteiten weer een enorme boost geven. Zonder de gulle giften tijdens de Haringtocht was dat ons nooit op deze manier gelukt.’ De organisatie verwacht op korte termijn de eerste nieuwe AED’s te plaatsen.

Namens het bestuur van de Voedselbank Katwijk nam voorzitter Aafke van Rhijn dolgelukkig de cheque in ontvangst. ‘Vooraf hoop je natuurlijk op een mooi bedrag, maar dit hadden wij nooit verwacht. Wij kunnen het geld ongelooflijk goed gebruiken en waarderen de gulle giften van alle aanwezigen. Dit gaat ons geweldig helpen in de aanschaf van een nieuw transportmiddel om gekoelde versproducten op te halen.’