Een gesprek over de maatschappelijke waarde van sport, kennismaking met de nieuwe sportwethouder, waardering voor challenges en natuurlijk netwerken. In dat teken stond de Avond van de Sport, georganiseerd door de Stichting Sportpromotie Katwijk in samenwerking met het Welzijnskwartier en de gemeente Katwijk.

Panelgesprekken
In het sponsorhome van vv Katwijk schoof een deskundigenpanel aan bij presentatie-duo Krijn Schuitemaker en Jaap Kloos. Het panel bestond in wisselende samenstelling uit Gerben van Duin (o.a. ambassadeur NOC/NSF), Gwen Spies (directeur-bestuurder Welzijnskwartier), Huug van Duijn (directeur Zorggroep Katwijk) en Sonny Spek (Wethouder Sport gemeente Katwijk).

Challenges
Iedereen die een goed idee heeft om inwoners met plezier aan sport en bewegen te laten deelnemen, kan bij de gemeente Katwijk een aanvraag voor een financiële bijdrage doen. Tijdens de Avond zijn twee van zulke ideeën – ook bekend als een challenge– beloond. Watersportvereniging Skuytevaert ontving een prijs voor hun samenwerking met de sloeproeiers van Stichting ’t Pulletje. Bij hun loods in de Synthese is een nieuwe steiger gebouwd waaraan de sloepen van ’t Pulletje afmeren. Op deze manier kunnen meer activiteiten geboden worden.

Een ander idee dat werd beloond, is het initiatief Fit-R: een fitplan van Nijenhuis Therapie – Revalidatie – Training. Met dit fitplan tonen deelnemers gedurende 28 dagen elke dag commitment om 1 uur te investeren in gezondheidspijlers als voeding, mindset, ademhaling en beweging.

De presentatoren gingen ook in gesprek met sportwethouder Sonny Spek. Daarbij stelde de wethouder zichzelf voor en werden uitdagingen in zijn portefeuille aangekaart. Dat vond weerklank in de zaal. Zo zijn interessante gesprekken gevoerd over huisvesting, maar ook over de stijgende energiekosten en het werven van vrijwilligers.

Avond van de Sport
Deze Avond van de Sport’ is een vervolg op de eerder dit jaar gehouden ‘Sporttafel’, waarbij ontmoeting en waardering centraal staan. Sinds 2016 organiseert de Stichting Sportpromotie Katwijk (SSK) de Sportverkiezingen Katwijk. De stichting beloont en geeft aandacht aan bijzondere prestaties van Katwijkse sporters, teams en verenigingen. In de eerste jaren werd het evenement georganiseerd onder de naam ‘Sportgala’. Sinds 2020 heet het evenement ‘Avond van de Sport’.