U kent waarschijnlijk wel de plek waar eerder Muziekvereniging DVS gevestigd zat. Veel dagelijks verkeer komt langs dit stuk grond bij bijvoorbeeld een bezoek aan bedrijventerrein ’t Heen of als ze de N206 opgaan richting Rijnsburg/Noordwijk. Via een gunning is nu de nieuwe eigenaar van de grond bekend: Ouwehand Bouwen & Ontwikkelen. Zij gaan een gebouw bouwen waar meerdere bedrijven zich in zullen vestigen.

Openbare verkoop

De gemeente heeft eerder al besloten niet zelf gebieden te (her)ontwikkelen. In december startte daarom de openbare verkoop van de grond op aan de Ambachtsweg. De bedoeling van de verkoop was om er een gebouw terug te laten komen dat past bij de entree van het bedrijventerrein en de kwaliteit van dit gebied verbetert. Twee partijen meldden zich met interesse voor het perceel. Ouwehand Bouwen & Ontwikkelen kwam als winnaar uit de bus.

Verder verloop

Het is nu aan Ouwehand Bouwen & Ontwikkelen om een bestemmingsplanwijziging en omgevingsvergunning in te dienen. Er zal een koopovereenkomst worden gesloten tussen Ouwehand Bouwen & Ontwikkelen en de gemeente waarin onder andere extra afspraken staan over de termijn waarbinnen gestart moet worden met de bouw. Het zal dus nog even duren, maar dan staat Ambachtsweg 2 er niet meer zo leeg bij.

Wethouder Jacco Knape is blij dat er nu een bestemming is voor de grond: “Het is fijn dat er op zo’n prominente plek aan het entree van bedrijventerrein ’t Heen een kwalitatief hoogwaardig gebouw komt. De komst van dit gebouw waar meerdere bedrijven zich zullen vestigen laat zien dat hier vraag naar is en dat onze economie blijft groeien. Dit bleek recent ook uit een onderzoek dat in opdracht van Economie071, waar we onderdeel van uitmaken, is uitgevoerd.”