Blijdschap bij onder andere winkeliers en organisaties om de versoepelingen van de coronamaatregelen. Premier Rutte en minister Kuipers hebben gisteravond versoepelingen bekendgemaakt in de eerste persconferentie van het kabinet-Rutte IV. Niet-essentiële winkels, kappers en het hoger onderwijs gaan weer open, de horeca en de cultuursector moeten nog dicht blijven.

In winkelgebied Zeezijde in het Katwijkse centrum waren ondernemers van plan om uit protest open te gaan, dat hoeft nu niet meer. Ze kunnen legaal open tot 17.00 uur.

De horeca mag nog niet open, afhalen kan wel.

Bij zwembad Aquamar kan de vlag uit. Iedereen kan vanaf maandag gebruik maken van het zwembad. Dit weekend zijn ze uitsluitend geopend voor banen zwemmen en zwemlessen.

Sporten op binnenlocaties is weer toegestaan en dus kunnen sportscholen en sportclubs hun deuren openen. Het coronatoegangsbewijs is bij de binnenlocaties verplicht voor personen boven de 18 jaar.

De gezamenlijke burgemeester van de Veiligheidsregio Hollands Midden laten het volgende weten: Voor de horeca, cultuur en evenementensector bieden de versoepelingen nog niet de verzachting die men hoopte en dat is een bittere pil. “De klappen in deze sectoren zijn bijzonder hard en het water staat ondernemers vaak tot aan de lippen. Daar zijn wij ons als burgemeesters zeer goed van bewust. Zeker ook omdat de landelijke steunpakketten voor deze ondernemers nog steeds onvoldoende zijn. Tegelijkertijd zijn wij verantwoordelijk voor het handhaven van de door de Rijksoverheid vastgestelde maatregelen. Wij blijven de regels die vanaf zaterdag gelden dan ook handhaven. Het openen van bedrijven wanneer dat niet is toegestaan wordt in de Veiligheidsregio Hollands Midden niet gedoogd. Dat geldt ook voor acties zoals die op een aantal plekken in Nederland zijn aangekondigd”.

Comments

comments

DELEN