Buurtkoffiehuis ‘De Blije Boon’ is een nieuwe laagdrempelige ontmoetingsplek voor inwoners uit de wijk De Hoornes. Zaterdagmiddag 14 mei is de feestelijke opening van De Blije Boon. Vanaf 15.30 uur is iedereen uit de buurt van harte welkom om een kijkje te komen nemen in het buurtkoffiehuis en het verhaal erachter te horen. Om 16.00 uur vindt er een officiële openingshandeling plaats. Er wordt uiteraard koffie geserveerd maar er zijn ook andere drankjes en wat lekkere hapjes.

De Blije Boon is sinds begin dit jaar gevestigd op de hoek van Tripodia bij de parkeerplaatsen achter het winkelcentrum. Er wordt al een tijdje ‘proefgedraaid’. Momenteel kunnen bezoekers drie ochtenden in de week terecht in het buurtkoffiehuis voor heel betaalbare koffie en thee. Geregeld wordt er ook nog vers gebak bij geserveerd en er wordt ook al Turkse thee gezet. Om voor iedereen toegankelijk te zijn hanteren de vrijwilligers van de Blije Boon het principe ‘uitgestelde koffie’. Dat betekent dat je voor een lage prijs ook een kopje koffie kunt kopen voor iemand anders die geen of weinig geld te besteden heeft.

Elisabeth van Delft is de drijvende kracht achter het buurtkoffiehuis. Als koffieliefhebber en bezoeker van de Baptistengemeente die ook in Tripodia samenkomt, wilde ze graag wat betekenen als medebewoner voor de wijk De Hoornes. Inmiddels is haar enthousiasme overgeslagen op nog zo’n twintig medewerkers en kan men al drie ochtenden in de week de deuren openen. Er is inmiddels ook een terrasvergunning binnen. Voor Elisabeth en haar team is De Blije Boon iets wat uitstekend past bij het project ‘Hoornes Samen in Beweging’. Met de verschillende partners in de Hoornes werken aan een mooiere wijk waarin bewoners de verbinding met elkaar zoeken en er ruimte ontstaat voor ontmoeting.

Meer informatie over Buurtkoffiehuis De Blije Boon kunt u terugvinden op de facebookpagina. Binnenkort wordt ook de website gelanceerd www.deblijeboon.nl. De Blije Boon is gevestigd op Hoornesplein 155, aan de achterkant van Tripodia bij de parkeerplaatsen. Momenteel is De Blije Boon geopend op maandag-, woensdag- en vrijdagmorgen.

Comments

comments

DELEN