Digitalisering van je bedrijf biedt veel kansen. Het kan kosten verlagen en omzet vergroten. Die kansen ziet Rozemarijn Dees van Strandcamping Zuidduinen in Katwijk ook. Zij vroeg een voucher voor digitalisering t.w.v. 1000 euro aan bij Economie071. Wethouder Jacco Knape (Economie) reikte deze voucher op dinsdag 19 juli aan haar uit.

Onderneemster Dees heeft de voucher voor digitalisering aangevraagd bij Economie071 nadat zij deze mogelijkheid voorbij zag komen via de Katwijkse Ondernemersvereniging (KOV). “Vorig jaar hebben wij geïnvesteerd in een nieuwe website, maar dankzij de voucher kunnen wij nog een stap verder gaan met onze digitalisering. Met de voucher ontwikkelen wij onze eigen app waarmee wij gasten voor aanvang, tijdens en na hun verblijf op de hoogte kunnen houden en bijvoorbeeld online bestellingen in de supermarkt en/of horeca mogelijk kunnen maken. Op deze manier verdwijnt een hoop papierwerk, dat scheelt tijd, maar is vooral ook goed voor het milieu.” Dees geeft ook aan dat aanvragen van de voucher erg soepel verliep: “Het was verbazingwekkend makkelijk om een voucher aan te vragen. We hadden snel uitsluitsel en daardoor zal de app nog dit zomerseizoen in gebruik genomen worden.”

Uit handen van wethouder Knape ontving zij de voucher met een aanmoediging: “Goed om te zien dat het bedrijfsleven in onze gemeente ook investeert in digitalisering! Daarin zitten mogelijke kostenbesparingen en nieuwe marktopeningen voor de ondernemer”.

Digitalisering
Om ondernemerschap, innovatie en de toeristische sector te steunen, bezoekt wethouder Jacco Knape verschillende bedrijven. ”Ondernemerschap is er in alle soorten en maten. Door kennis te maken en gevoel te houden met ondernemend Katwijk en Rijnsburg leren ondernemers elkaar niet alleen kennen, ze kunnen elkaar ook helpen om nieuwe verbindingen te leggen. Zo is het mooi dat we in de regionale samenwerking binnen Economie071 dit jaar aandacht hebben voor digitalisering. Men kan elkaar helpen en op innovatieve ideeën brengen”.

Ondernemers die willen werken aan de digitalisering van hun bedrijf kunnen dan doet door middel van het aanvragen van 1 van de vouchers, of door bijvoorbeeld naar een van de workshops te gaan die samen met de KOV worden georganiseerd. De KOV is net als de gemeente Katwijk een van de projectpartners van dit initiatief.

Onderneemster Dees krijgt de voucher voor digitalisering van Economie071 uitgereikt uit handen van wethouder Knape.

Zelf een voucher aanvragen?
Wilt u ook werken aan de digitalisering van uw bedrijf? Vraag een voucher aan bij Economie071. “Er zijn nog een aantal vouchers beschikbaar uit de tweede ronde”, vertelt projectleider Dwayne van der Klugt. “De derde én laatste ronde met 50 vouchers start op 1 augustus 12.00 uur. Wees er snel bij want op is op!”.

Bekijk www.economie071.nl voor meer informatie of om de kansen voor uw bedrijf te bespreken met een van de coaches.