Ingezonden: ChristenUnie

Een genuanceerd verhaal over parkeerregulering en woningbouw lijkt te ontbreken op de social media. Tijdens mijn urenlange canvastochten langs de Katwijkse, Rijnsburgse en Valkenburgse deuren merk ik dat veel mensen een genuanceerd verhaal rondom dit thema veel meer waarderen.

Veel mensen in Katwijk aan Zee vertellen mij dat ze parkeerregulering een uitkomst vinden. Het ontbreken van regulering in bijvoorbeeld de Varkevisserstraat zou een stortvloed aan extra auto’s opleveren, terwijl de ruimte nu al ontbreekt op zaterdagavond als je je auto gaat parkeren. Het toevoegen van nieuwe woningen én het beschermen van huidige bewoners voor een stortvloed met extra auto’s kan, alleen met parkeerregulering. Het kan een uitkomst zijn.

Elk stukje ruimte kun je maar één keer benutten. Laten we kijken naar het grotere plaatje en de kansen benutten die ontwikkelgebieden met zich meebrengen. Met een beperkte uitbreiding van parkeerregulering in de gemeente kunnen we een prettige omgeving creëren voor iedereen die in onze mooie gemeente woont en werkt. Daarbij helpt het niet om te blijven schreeuwen voor je eigen gelijk en daarbij op de man te spelen. De fatsoensnormen zijn soms compleet verdwenen. De nuance ontbreekt en mensen worden persoonlijk aangevallen, zonder daarbij persoonlijk met elkaar in gesprek te treden. Juist dan kom je tot elkaar.

We kunnen als samenleving tot elkaar komen met dit onderwerp, maar wel door elkaar te respecteren, de feiten op tafel te leggen, het eerlijke verhaal te vertellen en het algemeen belang te dienen.

Niels Haasnoot
Raadslid ChristenUnie Katwijk