FOTOArchief

In Katwijk komen voorlopig geen legale hangplekken voor jongeren. Het gemeentebestuur ziet niets in de mogelijke oplossing voor overlast door jongeren. In plaats daarvan zouden jongerencentra die handschoen op moeten pakken. Dat schrijft het college in antwoorden op vragen van GemeenteBelangen (GB).

Door de coronacrisis is er veel meer overlast van jongeren op straat. GB opperde om legale hangplekken in te richten. Het college stelt dat er deze zomer versoepelingen komen, en er dan meer ruimte is voor jongeren om elkaar te ontmoeten bij bijvoorbeeld verenigingen.

Het college stelt verder dat vernieuwing van de jongerencentra nodig is om bij de huidige jongeren aan te sluiten. ‘We zien dat meerdere partners moeite hebben om jongeren te trekken en vrijwilligers aan zich te binden. Ook zien we nog te weinig innovatie en samenwerking Daarnaast blijkt het bieden van passend aanbod voor 16- tot 18-jarigen zeer moeizaam. Daarnaast zien we goede ontwikkeling in de samenwerking tussen het professionele jongerenwerk en het wijkteam.’

Comments

comments

DELEN