Het fietspad langs de Oude Rijn in Valkenburg kent nog één ontbrekende schakel, het stuk tussen de Waterlelie en de Dorpsweide, ter hoogte van het Botenpad. Met de aanleg van dit fietspad is het centrum van Valkenburg dadelijk verbonden met de woonwijk ’t Duyfrak. Over de grond is inmiddels overeenstemming met de eigenaren. Op de omgevingsvergunning zijn geen bezwaren ingediend. Niets staat de aanleg van het fietspad meer in de weg, meldt de gemeente in een persbericht.

Wethouder Adger van Helden: ‘Een goede fietsverbinding van het dorp naar ’t Duyfrak is al lang een wens van de gemeente en bewoners. Zeker voor de schoolgaande kinderen ontstaat er zo een veiligere fietsroute. Ik ben blij dat we waarschijnlijk dit jaar nog kunnen beginnen met het fietspad.’

De grond waarop dit laatste stuk fietspad moet komen is privé eigendom. Met de eigenaren moest de gemeente tot overeenstemming komen over de grond. Dit is gelukt. Op de omgevingsvergunning zijn geen bezwaren gekomen, zodat de aanleg kan starten. Met aanwonenden spreekt de gemeente binnenkort over de details van het fietspad. Naar verwachting kan dan dit jaar gestart worden met de werkzaamheden. Dit is afhankelijk van het vinden van een aannemer voor het fietspad.

Comments

comments

DELEN