Woensdag stond Valkenburg in het teken van de Mart. De 1075e paardenmarkt werd gevierd. Nederlands oudste paardenmarkt is inmiddels cultureel erfgoed van het dorp geworden. Voorzitter Jan van der Nagel draagt na twintig jaar de voorzittershamer over aan schoondochter Kimberley. Tijdens de officiële opening ontving hij een aandenken in de vorm van een schilderij van Van der Venne van een paardenmarkt in ver vervlogen tijden.

Burgemeester Cornelis Visser die de officiële opening verrichtte: ‘Eindelijk kunnen we weer. Het dorp is prachtig versierd en het bruist. ‘t Is weer Mart is hier de gevleugelde uitspraak. De 1075ste, onvoorstelbaar’.

Ondanks af en toe bui werd het een geweldige happening. Ook het Leon van Zelst volleybaltoernooi was druk en grappig met al die verklede spelers. Eigenlijk verliep alles naar wens. Het ringrijden met kinderen op versierde fietsjes was ontzettend leuk. Alles bracht veel volk op de been. Neem de lampionoptocht, een geweldige stoet en het leek wel of het dorp was uitgelopen.

Vorig artikelWandelen door de Corbulotunnel? Dat kan!
Volgend artikelDe Vrouw, van Sluiter tot Cabellut