De jaarwisseling heeft in de Veiligheidsregio Hollands Midden veel inzet van de hulpdiensten gevraagd. Het was voor de samenwerkende hulpdiensten een drukke nacht die beheersbaar en zonder grote of bijzondere incidenten is verlopen. Dat laat de regio weten op nieuwjaarsdag.

De brandweer Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg is van 31-12-2022 22.00 uur tot 01-01-2023 05.00 uur 6 keer uitgerukt voor kleine afval- en buitenbranden. De vorige jaarwisseling waren dat er tien in hetzelfde tijdsvak.

Politie: 9 jaarwisseling gerelateerde incidenten. (jaarwisseling 2021-2022 totaal 9 jaarwisseling gerelateerde incidenten).

19 vuurwerkslachtoffers in regio
In totaal zijn er 41 personen in behandeling genomen die in verband kunnen worden gebracht met de jaarwisseling. Hieronder bevonden zich 19 slachtoffers die zijn behandeld met vuurwerkletsel. Er zijn zes personen in behandeling genomen na letsel door vechtpartijen en is er één persoon behandeld na een ongeval in het verkeer. Tenslotte zijn er 12 slachtoffers van dronkenschap behandeld en zijn er vier personen met drugs gerelateerde klachten in behandeling genomen.