DSV heeft een eerste schetsontwerp voor de nieuwbouw van Salem aan de omwonenden gepresenteerd. In de plannen voor Salem gaat DSV nu uit van 116 wooneenheden en de verhuizing van het kantoor van DSV naar Salem.

DSV richt zich op een specialisatie voor bewoners met dementie in combinatie met een Hospice. De vraag naar dit soort woningen met de mogelijkheid voor complexe zorg zal exploderen in de periode naar 2040. In die zin is de bijdrage van DSV een druppel op de gloeiende plaat.

DSV werkt voor het ontwerp samen met Tangram Architekten. Het landschap stroomt door de wooncomplexen heen. De bouw is bewust heel laag gehouden, zodat alle bewoners het contact met de groene omgeving behouden. Daarbij heeft de architect zich laten inspireren door de parkeergarages die in Katwijk subtiel verborgen zijn in de duinen.

‘Zorgvisie’
In het ontwerp van de nieuwbouw is het belangrijk dat het comfortabel bewonen centraal staat. Het ontwerp gaat uit van woongroepen van 10 bewoners met ieder een eigen kamer. Daarnaast is er veel algemene ruimte om te bewegen, te ontmoeten of actief te zijn. De bewoners kunnen gemakkelijk van de ene naar de andere woongroep. Ook het contact met de omgeving om het gebouw krijgt veel aandacht. Daarnaast biedt een nieuw gebouw de mogelijkheid om weer stappen te zetten in duurzaamheid. Al de woongebouwen van DSV zijn relatief nieuw en duurzaam en hier kan DSV mogelijk een (bijna) energieneutraal gebouw realiseren. Daarvoor werkt DSV nu al samen met een expert op dit gebied, J. Van Toornenburg BV.