Ingezonden: DURF

Vorige week heeft onze fractievoorzitter Max van Duijn vragen gesteld over de aankomende woningbouw bij de Helmbergweg (Hoornes Noord-Oost) en Frederiksoord-Zuid. De gemeente heeft de afgelopen week laten weten dat de bouw in de Hoornes op z’n vroegst aan het eind van het maart 2024 gestart kan worden. Dit is onder andere afhankelijk van de werkzaamheden rondom de kabels en leidingen.

Daarnaast heeft de gemeente laten weten dat de eerste woningbouw bij Frederiksoord-Zuid van start zal gaan (naar verwachting) in mei 2024. DURF hoopt dat de planning ook daadwerkelijk behaald zal worden. Op deze manier zetten we alles op alles om dit jaar veel woningen te bouwen.

DURF vraagt aandacht voor goed verhuurderschap
Vanaf 1 januari geldt de Wet goed verhuurderschap. Deze wet moet ongewenst gedrag van verhuurders voorkomen. Zoals te hoge huur vragen, oneerlijke servicekosten rekenen, discrimineren bij toewijzing en bedreigingen. Hierbij is een belangrijke rol weggelegd voor de gemeente. Zo moet er een meldpunt ingericht worden voor klachten, is ze verantwoordelijkheid voor handhaving en indien nodig regels opstellen voor de verhuur aan arbeidsmigranten.

Ook de (verplichte) afstemming met de regio is daarbij van belang. DURF hecht er veel belang aan dat de praktische invoering op een goede wijze gerealiseerd wordt. Hiervoor heeft DURF-raadslid Arie van Rooijen een aantal vragen aan het college gesteld om te kijken in hoeverre alles is geregeld om de wet goed uit te voeren. Als de antwoorden binnen zijn zullen wij afhankelijk van de reactie het op de agenda van de gemeenteraad laten plaatsen.

Duidelijkheid over uitsupporters bij voetbal
Vlak voor de kerstdagen vernamen wij via Voetbal in de Bollenstreek en het Leidsch Dagblad dat uitsupporters worden toegestaan bij de voetbalderby VV Katwijk – Quick Boys. DURF juicht dit van harte toe.

Niet alleen is het een belangrijke stap richting de situatie zoals hij hoort te zijn, maar op deze manier verbeteren we ook het plezier voor alle voetbalsupporters in onze gemeente. DURF heeft daarom een aantal vragen over het vervolg. Eerder is door de gemeente kenbaar gemaakt dat pas na de zomer van 2024 mogelijk weer uitsupporters zouden worden toegestaan. Wij zouden graag van de gemeente willen weten wat de positieve gevolgen zijn als ook deze derby goed verloopt zodat er duidelijkheid is richting de rest van het voetbalseizoen en volgend voetbaljaar.