Bent u of kent u iemand die zich te vaak alleen voelt? Vanaf donderdag 1 februari wordt de cursus Creatief Leven voor de vierde keer aangeboden in de gemeente Katwijk, dit keer in De Burgt in Rijnsburg. De cursusleiders zijn Erik Houwaart (stichting Maatjesopmaat) en Annet Gijsman (Gespecialiseerd in verbondenheid). Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor mensen (jong en oud) die zich te vaak eenzaam voelen en daar iets aan willen veranderen. Tijdens acht wekelijkse bijeenkomsten wordt gewerkt aan: vertrouwen, zelfkennis, vaardigheden om contact te maken en nog veel meer.

Uw eenzaamheid aanpakken met de cursus Creatief Leven!
Bent u of kent u iemand die zich te vaak alleen voelt? Vanaf donderdag 1 februari wordt de cursus Creatief Leven voor de vierde keer aangeboden in de gemeente Katwijk, dit keer in De Burgt in Rijnsburg. De cursusleiders zijn Erik Houwaart (Stichting Maatjesopmaat) en Annet Gijsman (Gespecialiseerd in verbondenheid). Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor mensen (jong en oud) die zich te vaak eenzaam voelen en daar iets aan willen veranderen. Tijdens acht wekelijkse bijeenkomsten wordt gewerkt aan: vertrouwen, zelfkennis, vaardigheden om contact te maken en nog veel meer.

Veranderen
Creatief Leven kreeg vorig jaar landelijke erkenning als een goed onderbouwde aanpak van eenzaamheid. Tijdens de cursus wordt gewerkt, plezier gemaakt en geoefend met veranderen. Er wordt ook thuis aan opdrachten gewerkt m.b.v. het werkboek dat de deelnemers krijgen. Deelnemers ervaren na afloop minder last van eenzaamheid en meer vitaliteit. Iedereen kan meedoen mits hij/zij geen acute psychiatrische klachten heeft, Nederlands kan lezen en schrijven en zelf aan de slag wil om iets te doen aan zijn of haar eenzaamheid.

Reacties eerdere deelnemers
Een groep deelnemers heeft de cursus Creatief Leven afgerond. In de laatste bijeenkomst zegt iemand: “ik ben uit mijn vastgeroeste patroon gekomen”. Een ander vertelt dat hij/zij niet meer afwacht tot een ander iets doet maar veel meer uit zichzelf is gaan doen. Nog een reactie: ‘’Ik ben weer wat positiever en heb mijn zelfkennis vergroot’’. Andere opmerkingen zijn: “ik heb ervaren dat ik mezelf mocht wezen, ik voelde me veilig, een fijne groep”; “er beginnen dingen te veranderen”; “ik ga zorgen voor meer tijd voor mezelf”.

Start 1 februari
De cursus start op 1 februari op acht donderdagmiddagen van 14.45 tot 17.15 uur in Katwijk (De Burgt in Rijnsburg). Er wordt een eigen bijdrage gevraagd van 20 euro. Als iemand dat niet kan betalen, kan diegene dit laten weten. Durf jij de stap te nemen om een positieve verandering aan te gaan? Aanmelden kan via www.maatjesopmaat.nl/creatief-leven.

Bron en foto: Stichting Maatjesopmaat