Terugblik op de radio-uitzending van ‘Aan de Keukentafel!’ over de situatie in Oekraïne en de hulp die wij kunnen bieden

Op dinsdag 1 maart 2022 is er door de programmamakers van ‘Aan de Keukentafel!’ een extra aflevering uitgezonden die geheel in het teken heeft gestaan van de oorlog in Oekraïne. Jean Rooker was in gesprek met Jaap de Mooij, namens een aantal stichtingen in Katwijk die zich bezighouden met de hulpverlening in Oekraïne.

Stichting Oekroe, Stichting Werkgroep De Ruyter en Stichting Hands & Feet organiseren onder het motto ‘Wij slaan de handen in één, helpt u mee?’ een hulpactie voor de getroffenen in Oekraïne. Op de websites van de stichtingen kunt u lezen hoe u kunt helpen en een bijdrage kunt doneren. Doet u ook mee?

Waar is behoeft aan?
Warme kleding, slaapzakken, dekbedden, dekens, kussens, overgordijnen, schoenen, eenpersoonsmatrassen, kinderkleding.
Voeding: Droge voeding zoals pasta’s, rijst, tomatensauzen,blikken eten zoals witte en bruine bonen, tandpasta, tandenborstels.

Dit kunt u inleveren op maandag-, woensdag- en zaterdagmorgen van 9 tot 12 uur in de hal aan de Vinkenweg 7 in Rijnsburg.
Op de eerste zaterdag van de maand staat er van 10 tot 12 uur een vrachtauto op het Hoftuinplein in Rijnsburg om uw spullen in ontvangst te nemen.

En natuurlijk is er geld nodig………..veel geld!
Om het transport te betalen en eten in te kopen voor die arme drommels daar.

Door onze meer dan 30 jarige ervaring met hulptransporten, kunnen wij garanderen dat de spullen daar komen waar het het hardst nodig is.  En, niet onbelangrijk, bij betrouwbare partners!

Alvast jakoejoe; dat is Oekraïens voor Bedankt!

Dit zijn de websites:
Stichting Oekroe
Stichting werkgroep De Ruyter
Stichting Hands & Feet

Hieronder kunt u de volledige uitzending van 1 maart 2022 nog eens beluisteren.