Op 18 mei is het drie jaar geleden dat Fietsmaatjes Katwijk werd opgericht. De stichting heeft als doel om voor mensen die niet meer in staat zijn om zelfstandig te fietsen dit weer mogelijk te maken en dat is gelukt. Er zijn twee soorten fietsmaatjes, te weten gasten en vrijwilligers die door de coördinator aan elkaar worden gekoppeld.

Na een intakegesprek en uiteraard een proefrit kan het koppel dan samen op pad met de elektrisch ondersteunde duofiets. De afgelopen drie jaar zijn er dankzij sponsoren vijf duofietsen aangeschaft die in Katwijk, Rijnsburg en binnenkort Valkenburg zijn gestald. En daar blijft het niet bij want er staan enkele uitbreidingen in de planning.

Dankzij de inzet van de inmiddels 80 fietsvrijwilligers zijn er al met vele gasten een kleine 450 ritten gemaakt door onder andere de bollenvelden, naar Wassenaar en zelfs paleis Huis Ten Bosch is bezocht door een duo. Maar ook een rondje Katwijk met een stop op de Boulevard is een veel gereden rit. Wie denkt dat alleen de gast die na 10 jaar weer eens in de duinen is geweest van de fiets afstapt met een brede glimlach heeft het mis… “Het was weer fantastisch” is een veel gehoorde reactie van onze vrijwilligers.

‘Met het mooie weer op komst doen wij nu alvast een oproep voor nieuwe vrijwilligers zodat iedereen direct kan gaan fietsen. Maar ook gasten vragen wij om zich nu al in te schrijven om te voorkomen dat men straks als de zon schijnt even moet wachten. Het houden van een intakegesprek en proefritten vragen namelijk best wat tijd van de coördinator die dit overigens ook allemaal geheel vrijwillig doen.’

Voor informatie kun je terecht op de website www.fietsmaatjeskatwijk.nl of stuur een mail naar info@fietsmaatjeskatwijk.nl

Bron: Fietsmaatjes Katwijk. Foto: Archief.