De coalitiegesprekken gaan de volgende fase in. DURF, ChristenUnie en SGP hebben alle inhoudelijke onderwerpen goed besproken. Op hoofdlijnen, in sommige gevallen meer in detail, zijn afspraken gemaakt.

Sonny Spek, fractievoorzitter DURF en formateur: ‘We hebben veel met elkaar gesproken, over wat voor bestuur we met elkaar willen zijn, waar we hetzelfde over denken en zeker ook waar we verschillen. Medewerkers van de gemeente hebben ons de afgelopen weken bijgepraat over tal van dossiers. We hebben vragen gesteld, antwoorden gekregen en met onze fracties overlegd. Tegelijkertijd zien we dat het onzekere tijden zijn en de opgaven groot. Dat vraagt om een zorgvuldig programma.’

Vanaf deze week werken de onderhandelaars aan de vorming van het college. De onderhandelaars zullen dan spreken over de wethouderskandidaten en de portefeuilleverdeling. De uiteindelijke kandidaat-wethouders worden vervolgens gescreend op onder andere integriteit.

Als het nieuwe college compleet is en de portefeuilles verdeeld, zullen de wethouders zich voorstellen aan de inwoners en de gemeenteraad. Naar verwachting kan de formateur binnen twee weken laten weten wanneer het coalitieakkoord en het nieuwe college gepresenteerd kan worden.

Comments

comments

DELEN