Ingezonden: SGP.

Onlangs heeft de Katwijkse post van de brandweer twee nieuwe brandweerwagens gekregen. Dat was voor de SGP-fractie een goede aanleiding om weer eens langs te gaan om getuige te zijn van de wekelijkse oefeningen en een goed gesprek te hebben over alle zaken die spelen.

In goede sfeer zijn veel onderwerpen besproken. Zo is het gegaan over het gebouw waarin de brandweer momenteel zit, die ze ook delen met het Rode Kruis. Ook de komende nieuwbouw op het voormalig Rabobankgebouw en het Havenscharnier is besproken, waarbij de brandweer zorgen uitte over de blijvende bereikbaarheid van de kazerne. En wat voor invloed heeft de energietransitie op de brandweer? Maar de brandweer zou de brandweer niet zijn als ze voor elk van deze uitdagingen al een mogelijke oplossing hadden bedacht!

Aan het eind van de avond overheerste de dankbaarheid. Dankbaar dat deze vrijwilligers prachtige nieuwe auto’s hebben gehad. Dankbaar voor de fantastische groep vrijwilligers die zich onvermoeibaar inzetten voor onze veiligheid. En dankbaar dat de continuïteit van dit korps gewaarborgd is door voldoende instroom van nieuwe vrijwilligers!