De energiebespaarbox is nu beschikbaar voor meer huishoudens. In de energiebespaarbox zitten verschillende producten waarmee inwoners thuis energie kunnen besparen, zoals ledlampen en tochtstrips. Daarnaast kunnen zij extra gratis energiebesparende producten kiezen. Er zijn de afgelopen maanden al 1.000 energiebespaarboxen uitgedeeld. Huishoudens met een inkomen tussen de 120% en de 130% van het sociaal minimum komen vanaf vandaag ook in aanmerking voor de energiebespaarbox.

Wethouder Sonny Spek zegt hierover: We merken allemaal dat de energieprijzen en boodschappenkosten hoog zijn. Bij huishoudens met lagere inkomens hakt dit er hard in en daar willen we bij helpen. Het betalen van de energierekening is voor deze huishoudens heel moeilijk. Voor dit college is het voorkomen en bestrijden van energiearmoede een topprioriteit. Daarom ben ik blij dat we de huishoudens die het ’t hardst nodig hebben onder andere met de energiebespaarbox kunnen helpen. Door het gebruik van de energiebesparende producten, gaat de energierekening omlaag. En dat scheelt, want voor energie die je niet gebruikt, hoef je ook niet te betalen.

Komt u in aanmerking voor de energiebespaarbox?
Dan kunt u tot 1 juni 2023 de box digitaal aanvragen via de website www.katwijk.nl/bespaarbox.  Schriftelijk aanvragen kan ook. U kunt een papieren versie van het aanvraagformulier ophalen bij de receptie van het gemeentehuis. Het ingevulde aanvraagformulier stuurt u op naar Gemeente Katwijk, Postbus 589, 2220 AN Katwijk of levert u weer in bij de receptie. Let op: heeft u de energiebespaarbox al ontvangen? Dan kunt u deze niet opnieuw aanvragen.

Hulp nodig?

  • Heeft u hulp nodig bij het invullen van het aanvraagformulier? Neem dan contact op met de Formulierenbrigade. Bekijk wanneer de spreekuren zijn bij Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever en ’t Kwandrant en wat u moet meenemen op www.katwijk.nl/formulierenbrigade. Lukt langskomen niet, dan is in sommige gevallen huisbezoek mogelijk. U belt hiervoor naar 071-4065000.
  • Heeft u hulp nodig met het aanbrengen van de energiebesparende producten? Maak dan een afspraak met de energieklushulp. Deze vrijwilliger plaatst gratis de producten voor u in huis. Via www.katwijk.nl/energiecoach of 071-4065000 kunt u een afspraak maken.