De gemeente Katwijk heeft begin deze maand een rechtszaak over de huurverhoging van de strandhuisjes gewonnen. Dat bevestigde wethouder Jacco Knape in de raadscommissie over de najaarsbestuursrapportage. In april sleepte een strandtenteigenaar de gemeente voor de rechter over een voorgenomen besluit om de huur te verhogen.

De gemeente informeerde de strandexploitanten dat de lopende huurovereenkomst ook betrekking heeft op de ondergrond van de strandhuisjes en dat de huurovereenkomst de mogelijkheid biedt om tussentijds de huurprijs te verhogen. Eén van de strandexploitanten is het hier niet mee eens, en sleepte de gemeente voor de rechter. De gesprekken werden toen gestopt in afwachting van de uitspraak. De rechter geeft de gemeente gelijk, en dus mag Katwijk de huur verhogen.

De gemeente wil vanaf 2022 250.000 euro extra ophalen met het verhogen van de huur van de ondergrond. ‘Nu we van de rechter gelijk hebben kunnen we het proces inzetten om te komen tot de verhoging van de huur,’ aldus wethouder Knape.

De gemeente is overigens niet van plan om de huurverhoging ook in 2022 te laten schieten. Die van 2021 was al eerder van de baan vanwege de coronapandemie.

Comments

comments

DELEN