Ingezonden: GemeenteBelangen

Met grote verbazing hoorde René Slootweg van GemeenteBelangen het verhaal aan van de bewoners aan de J.W.Frisodreef. Ze hebben afgelopen maandag een brief van de gemeente ontvangen waarin ze worden gesommeerd hun schutting 30 cm te verplaatsen voor eind juni.

Na 52 jaar kwam de gemeente tot de conclusie dat de grens van de erfafscheiding van hun achtertuinen niet correct loopt. Voor alle bewoners een verrassend verhaal, zelfs voor de verkopende makelaar die meerdere woningen de afgelopen jaren verkocht heeft. Niemand had daar weet van, maar de gemeente wil eind juni hier parkeerplaatsen neerleggen en daar komen ze die 30 cm tekort.

Maar wat nu dan?
Eventjes de schutting 30 cm verplaatsen richting het huis? De achtertuinen daar zijn al niet groot en dan worden ze nog een stukje kleiner. Een van de buren had recent een gloednieuwe schutting laten neerzetten, dat is behoorlijk kapitaalvernietiging. Om maar niet te spreken van al het groen en bomen die dan verdwijnen.

Gelukkig is er een “bevrijdend verjaringstermijn”, dat stelt dat als een situatie al meer dan 20 jaar zo is, de claim verjaard is. Het probleem ligt hier wel dat de bewoners dit zelf moeten bewijzen.

Zo’n 15 jaar geleden heeft één van de buren een vergunning aangevraagd voor het plaatsen van een schutting op de erfafscheiding, dus 30 cm op gemeentegrond. Deze vergunning is goedgekeurd en daar is bewijs van, daarnaast zijn er foto’s uit 2003 van het lage “gemeente” hekje, dus kat in het bakkie zou je zeggen.

Maar helaas is er nog steeds geen positieve reactie vanuit de gemeente.

GB heeft de verantwoordelijke wethouder meteen om opheldering gevraagd en vindt het wel zo netjes dat hij op korte termijn met de ongeruste bewoners in gesprek gaat.

Hier moet toch een menselijke oplossing voor zijn, want het kan toch niet zijn dat bewoners de dupe worden van een slechte administratie van de gemeente?