Van 2 tot 9 november is het de week van Pleegzorg. Ook dit jaar ontvangen alle pleeggezinnen in de gemeente een kleinigheidje als blijk van waardering. Namens de gemeente bedankt wethouder Emile Soetendal de pleegouders voor hun inzet voor kinderen die het hardst een veilige plek en een liefdevolle omgeving nodig hebben om op te groeien.

Groen Licht
De lampen van gemeentehuis kleuren groen om mee te doen aan de landelijke actie ‘Groen Licht’. Voor meer dan 23.000 kinderen tussen 0 en 21 jaar is een stabiel en veilig thuis niet vanzelfsprekend. Daarom kleuren in heel het land belangrijke gebouwen groen.

“Er zijn veel bevlogen mensen die zich inzetten voor de jeugd van onze samenleving. Zulke mensen bieden een vangnet voor kinderen en geven hun weer een kans op een mooie toekomst’, zegt wethouder Emile Soetendal. ‘Wat veel mensen niet weten is dat pleegzorg in diverse vormen kan. Daarom raad ik iedereen die hier oren naar heeft aan op onderzoek te gaan.’

Werving pleegzorg- en gezinshuishoudens
Gemeenten en vier aanbieders in Holland Rijnland slaan de handen ineen om samen pleegzorg-en gezinshuisouders te werven. Zij zijn op zoek naar inwoners die hun huis en hart willen openstellen. Voor kinderen die echt niet meer thuis kunnen wonen is het opgroeien in een gezinsomgeving vaak het beste alternatief. Zo groeien ze zo normaal mogelijk op. Pleegzorg en gezinshuizen spelen hierin een belangrijke rol.

Wil je er meer over weten en erover nadenken wat u kunt betekenen? Bekijk de website www.pleegzorgengezinshuizen.nl