De gemeenteraad wil van het gemeentebestuur snel duidelijkheid over de nieuwbouw van Hoekstra Wheels. In februari vorig jaar brandde de fietsenwinkel in Valkenburg af tijdens een grote brand.

De gemeente was in eerste instantie snel met het regelen van een tijdelijke locatie in De Peuk. Echter liep het traject om te komen tot nieuwbouw daarna zeer stroef. Volgens de fietsenwinkel komt de gemeente steeds met nieuwe eisen voor het nieuwbouwplan.

Na meerdere klaagzangen richting gemeente, gemeenteraad en social media is de familie Hoekstra er inmiddels wel klaar mee.

Namens de gehele gemeenteraad vroeg raadslid Brul van de VVD opheldering aan verantwoordelijk wethouder Mostert. ‘Ze hebben meer dan een jaar moeten wachten. Ze zijn financieel en emotioneel geraakt. De gemeente heeft inmiddels de fouten erkend, maar een interne evaluatie is nog niet besproken met de familie Hoekstra,’ sprak Brul.

‘Namens alle partijen vragen we u de interne evaluatie aan de gemeenteraad te sturen en in gesprek te gaan met Hoekstra Wheels. Dit is wel het minste wat de gemeente kan doen.’

Wethouder Mostert: ‘De interne evaluatie ken ik nog niet, want die is er ook nog niet. Dinsdag verwacht ik die in het college te kunnen bespreken. Daarna zullen we hem bespreken met de familie Hoekstra. We gaan ook kijken wat we ervan kunnen leren. Daarna stellen we uw gemeenteraad in kennis.’

Comments

comments

DELEN