Sportiff Grasshoppers heeft afgelopen zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Jolly Jumpers in winst weten om te zetten. Gedurende bijna de hele wedstrijd had de ploeg van Rick Driessen en Frans Mens een ruime voorsprong die eigenlijk tot aan het eindsignaal geen moment in gevaar kwam.

De eerste voorsprong is voor de thuisclub maar duurt niet lang. Grasshoppers neemt al snel de leiding over en een regen van drietjes bezorgen Sportiff Grasshoppers aan het einde van het eerste kwart een ruime voorsprong  (18-30).

Een 11-0 run aan het begin van de 2e periode en een ogenschijnlijk strakkere verdediging maken dat Sportiff Grasshoppers verder kan uitlopen. Via 20-44 halverwege is er bij het rustsignaal een riante voorsprong van 25 punten. Ruststand 29-54.

Ook de derde periode is voor Sportiff Grasshoppers. Na 35-63 als de wedstrijd al zo goed als beslist is, word dit kwart met een 42-74 stand afgesloten.

De voorsprong van Sportiff Grasshoppers in het laatste kwart loopt steeds verder op (46-88). De laatste scores zijn voor de thuisclub en bij het laatste fluitsignaal staat een 53-90 stand op het scorebord.

Scores: Ilse Kuijt 20, Deborah Vos 18, Sonja Kuijt 12, Liselot Kulk 11, Noor Driessen 8, Alissa vd Plas 7 (11 reb), Rosalie Aandewiel 6, Iris Govers 5, Lotte v Kruistum 3, Fleur Kuijt DNP.

Coach Rick Driessen die aan de zijlijn flink coachte op het verrichten van goed voetenwerk zag een goede teamprestatie: “We hebben hard gewerkt en het was een heel leerzame wedstrijd want als je even iets niet goed uitvoert, kan je gelijk zien dat Jolly Jumpers een stuk sterker is dan het nu misschien leek.
Zaterdag 27 november staat er opnieuw een uitwedstrijd op het programma. BC Utrecht Cangeroes is in sporthal Lunetten de tegenstander. Aanvang 20.15 uur.

Comments

comments

DELEN