Habithuis RVV sluit de eerste seizoenshelft in stijl af. Een 4-0 overwinning tegen Donki Sjot uit Den Dungen is een flinke opsteker richting de korte winterstop. Lang leek het er op dat de Katwijkers punten gingen verliezen tegen de hekkensluiter. Op de juiste momenten liet het team echter toch zijn klasse zien.

Dramatisch begon RVV aan de wedstrijd. Uit elke side-out werd een punt gescoord, de daaropvolgende service ging echter zeven keer achter elkaar fout. De score bleef dus gelijk oplopen, wat zeker niet aan het spel van Donki Sjot lag. De thuisploeg ging natuurlijk wel in een stunt geloven, dus de messen werden geslepen. De score bleef gelijk oplopen, met enkele setpunten voor Donki Sjot als gevolg. Deze werden gelukkig overtuigend weggewerkt door RVV. Zelf pakte het uiteindelijk wel een kans. (27-29)

Opgelucht door de setwinst, begon RVV voortvarender aan de tweede set. Met een goede serviceserie pakte het team een 3-0 voorsprong. Helaas sloop hierna toch weer twijfel, onzekerheid en persoonlijke slordigheid in het team. Donki Sjot rook weer bloed en deed de gasten uit Katwijk erg veel pijn. Op 24-21 kon de thuisploeg zelfs voor de setwinst serveren. Ook dit keer lukte dit niet en Ken Rovers bracht zijn ploeg met twee goede services weer langszij. Hierna werden wederom twee setpunten onschadelijk gemaakt door RVV. Toen het zelf een kans kreeg, werd deze meteen gepakt. Weer door het oog van de naald. (26-28)

De derde en vierde set waren een gemakkelijkere prooi voor Habithuis RVV. Gilbert Vivo had serverend de smaak te pakken en door een betere pass kon Ron de Mooij zijn middenaanvaller Marijn Heemskerk beter bedienen. De moed zonk Donki Sjot in de schoenen, hun kansen waren nu echt verkeken. (15-25 en 13-25)

Op zaterdag 14 januari mag Habithuis RVV in de eigen Boorsmazaal aantreden tegen VCN. Met dit team hebben de Katwijkers nog een appeltje te schillen, daar het de uitwedstrijd met 3-2 verloor. Om 15.30 uur zal het strijdtoneel worden geopend!