Nog heel even. Vrijdag gaat de 75e editie van de Flower Parade van start. Zaterdag rijdt de fleurige stoet door de straten.

De organisatie van de Flower Parade roept inwoners op om het zaterdag extra feestelijk te maken. Dat kan men doen door de Nederlandse vlag in top te hangen.

De parade rijdt zaterdag vanaf 13.00 uur door de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Met praalwagens, muziekwagens en vele andere met bloemen versierde voertuigen is deze parade een feest voor oog en oor. Speciale aandacht wordt besteed aan de muzikale medewerking. Samen met de 100 figuranten maken zij Flower Parade Rijnsburg tot een rijdend theater.

De Flower Parade Rijnsburg rijdt elk jaar op de 2e zaterdag in augustus en is samengesteld uit praalwagens, muziekwagens, met bloemen versierde personenauto´s en muziekkorpsen. Daarnaast worden de thema´s op de praalwagens ondersteund en uitgebeeld door meer dan 100 figuranten.

In 2019 kon de Flower Parade niet doorgaan vanwege storm, in 2020 en 2021 was sprake van een evenementenverbod door de coronasituatie. Het is nu voor het eerst dat de wagens weer kunnen gaan rijden.