Hecht GGD Hollands Midden lanceert de IkPas-campagne in Hollands Midden. Die campagne richt zich op het vergroten van het bewustzijn rondom het eigen alcoholgebruik. Dit jaar draait alles om de vraag: “Wanneer zet jij je alcoholgebruik op pauze?

Als onderdeel van de landelijke IkPas-beweging lanceert Hecht GGD Hollands Midden de campagne in Hollands Midden, dit jaar gaat de campagne over het ‘NU-moment’. Dit zijn die momenten die iedereen wel herkent. Het moment waarop het besef doordringt dat het tijd is om een alcoholpauze in te lassen. Of het nu gaat om een uitdagend moment in de sportschool, een ochtend na een nachtje uit, of tijdens een belangrijke levensgebeurtenis, iedereen ervaart zo’n NU-moment. Dit jaar draait dus alles om de vraag: “Wanneer zet jij je alcoholgebruik op pauze?”

Alcoholgebruik in Hollands Midden
In Hollands Midden dronk 81 procent van de 18 tot 64-jarigen in 2022 alcohol. 12 procent daarvan dronk bij één gelegenheid minstens 6 glazen alcoholhoudende drank (voor mannen) of 4 glazen (voor vrouwen).

Toegang tot Ondersteuning van IkPas
Deelname aan IkPas betekent toegang tot een breed scala aan online hulpmiddelen en ondersteuning. Deelnemers ontvangen waardevolle tips, motiverende artikelen, gezonde recepten en badges voor hun prestaties. Dit alles is ontworpen om mensen te helpen bij het herkennen van hun NU-moment en het volhouden van hun voornemen.

Wil je de uitdaging aangaan en ontdekken of je jouw alcoholgebruik op pauze kunt zetten? Meld je dan nu aan op https://ikpas.nl/inschrijven/. Je kunt meedoen als individu of samen met familie, vrienden of collega’s. Het samen aanpakken van deze uitdaging maakt het niet alleen leuker, maar verhoogt ook de kans op succes!

Bron: GGD Hollands Midden