Informatieborden Heerenschoolbos onthuld

Samen met alle organisaties en bedrijven, die dit hebben mogelijk gemaakt, heeft Rijn Park Katwijk de informatieborden in het Heerenschoolbos officieel aan Marente overgedragen. Wethouder Jacco Knape en Aletta Muller – locatiemanager van De Wilbert – namen het lintenknippen voor hun rekening. De betrokkenen zijn al verrast met positieve reacties van de bewoners van De Wilbert en hun begeleiders op deze nieuwe aanwinst. Ook andere wandelaars in de historische ‘Hof van Katwijk’, een gemeentelijk monument, blijken de borden te waarderen.

In zijn speech gaf Rijn Park voorzitter Koos Nijgh een doorkijkje naar het volgende project: de broodnodige restauratie van de beelden. Hiervoor is wellicht financiële ondersteuning van de gemeente mogelijk.

Wethouder Knape sprak lovende woorden over de inzet van de vrijwilligers en allen die aan de informatieborden hun bijdrage hebben geleverd. “Hieruit blijkt eens te meer de kracht van de Katwijkse samenleving” zei hij.

Het project ‘Informatieborden’ is één van de tastbare resultaten van de samenwerking tussen Marente en de Vrienden van het Rijn Park. Deze samenwerking heeft als doel om het Heerenschoolbos te verfraaien. Het hoofddoel van de Vrienden is, dat het Heerenschoolbos kan worden uitgebreid met een aangrenzend wandelpark. Dit streven heeft de steun van bijna de voltalige gemeenteraad.

Bron: Rijn Park Katwijk.

Foto: Uitleg van Mark Ruis bij één van de vijf informatieborden.