Op donderdag 18 januari is er tussen 19.45 en 22.00 uur in het gemeentehuis een informatieve sessie over ‘uitbreiding parkeerregulering’. Het college wil door uitbreiding van parkeerregulering – betaald parkeren in combinatie met parkeervergunningen – ruimte laten ontstaan voor meer (betaalbare) woningen, maatschappelijke voorzieningen én kwaliteit in de openbare ruimte. Het college vraagt de raad voor invoering daarvan, bij alle nieuwbouwwoningen in onze gemeente maximaal 1 parkeervergunning voor bewoners te verstrekken, met aftrek van parkeren op eigen terrein. Het college stelt voor de uitbreiding te beginnen in Rijnsburg, Witte Hek/ Havenscharnier en Hoornes.

Meepraten
De gemeenteraad wil graag weten hoe de Katwijkse samenleving denkt over ‘uitbreiding parkeerregulering’ en nodigt daarom inwoners en betrokkenen uit om hierover mee te praten. Zij kunnen tijdens de vergadering meepraten en hun kennis delen of hun opvattingen kenbaar maken. De raadsleden stellen vragen en geven nog geen standpunt. Naar verwachting volgt het politieke debat op 1 februari en neemt de gemeenteraad op 15 februari een besluit.

Spreekrecht en de vergadering volgen
Aanmelden om gebruik te maken van het spreekrecht is niet verplicht, maar wel aan te raden, omdat de vergadering dan beter kan worden voorbereid. Aanmelden kan ook aan het begin van de vergaderingen. Vooraf aanmelden kan via een mail naar griffie@katwijk.nl of telefonisch via 071-4065302.

De vergaderingen zijn live te volgen via katwijk.raadsinformatie.nl. RTV Katwijk zendt deze vergadering ook uit.

Bron: Gemeente Katwijk
Foto: RTV Katwijk