Welkom bij It’s All Jazz

 

The webpagina van It’s All Jazz heeft een nieuw jasje.  Er zijn enkele nieuwe items bij gekomen in de linkerkolom. Zo zal er bij de wekelijkse playlist van de aankomende uitzending, steeds een geluidfragment worden toegevoegd van een album waarvan in het programma aandacht wordt besteed., zodat je alvast een idee krijgt, wat voor jazz je te horen krijgt. Ook zijn er albumfoto”s bij de geluidfragmenten geplaatst, zodat je wellicht herkent van welk album het nummer afkomstig is.

Alle berichten en geluidsfragmenten zijn in het archief te lezen resp. te beluisteren.

 

IT’s All Jazz

It’s All jazz is een jazzradioprogramma gepresenteerd en samengesteld door Hans Pleij. De eerste uitzending van het programma onder deze naam begon  op 6 juni 2008, nadat Hans na een tweejarig verblijf, teruggekomen was het Indonesische Nias, waar hij voor het Nederlandse Rode Kruis werkzaam is geweest voor de noodhulp ten gevolge van de nasleep van de tsunami.

Voordat hij naar Indonesië vertrok in 2006, was Hans ook al actief met jazz op de radio in Katwijk, tot het nog de ether inging onder de naam VLOK Jazz. Dat (eerste) jazzprogramma in Katwijk startte op 4 september 2001, toen Hans ook weer was terug gekeerd voor een Rode Kruis missie uit Kosovo.

Daar had hij iemand ontmoet die net zo gek van jazz was als hij en eigenaar was van een jazzclub(je). Menig uurtje in het donker bij kaarslicht, zijn daar door gebracht met het luisteren naar jazz. Deze clubeigenaar, was ook presentator van een jazzprogramma, zodat hans werd aangestoken om dat in Katwijk ook eens te gaan doen. Zo is VLOK Jazz ontstaan.

Voorlopig gaan de uitzendingen gewoon door, zij het dat met ingang van 8 juni 2015, de wekelijkse studio-uitzendingen worden aangepast. Vanaf die datum zullen de studio-uitzendingen om de twee weken plaatsvinden en tussen deze uitzendingen zal op dezelfde maandagavond een uur continue jazzmuziek worden uitgezonden.

De studio-uitzendingen hebben een min of meer standaard karakter. Er wordt jazz gedraaid vanaf de jaren 1920 tot en met vandaag. het zwaartepunt zal liggen rond de jaren van de bebop en fusion, maar alle stijlen komen aan bod; de een meer dan de ander. Er wordt zowel vocale jazz als (meest) instrumentale jazz ten gehore gebracht, uit alle windstreken, waarbij de nadruk ligt op de Amerikaanse en Nederlandse jazz. Items die regelmatig in het programma terugkomen zijn: het ‘dubbelnummer’ (dit is een jazznummer die in twee uitvoeringen worden uitgezonden van verschillende artiesten), de spotlight op een artiest (vanwege een geboorte- of sterfdag), of op een speciaal nummer. Daarbij komt er minstens een bluesnummer in het programma voor; ook de blues wordt geschaard onder een loot van de jazzmuziek: het is waarschijnlijk zelfs de oorsprong van de jazz.

Voor het programma kunnen verzoeknummers worden aangevraagd of informatie over nummers worden ingewonnen. Allerlei vragen probeert Hans Pleij te beantwoorden van luisteraars die informatie willen over bepaalde nummers of artiesten, ondanks dat er veel op internet is te vinden. Met name informatie over lokale evenementen of artiesten kunnen worden verstrekt.

Ook zal het programma blijven proberen artiesten en gasten  in het programma uit te nodigen voor allerlei redenen: een nieuw album wat uitkomt, een bepaalt optreden wat gepland staat of gewoon omdat het uitkomt. In het verleden heeft Hans Pleij diverse gasten mogen ontvangen: Wouter Kiers, Tom Beek, Marzio Scholten en Leidse Harry. Onlangs is ook de Nederlandse saxofonist Ben van den Dungen (zie foto) in de studio te gast geweest.

Maar ook luisteraars die eens hun favoriete jazzmuziek willen laten horen of iets van hun collectie, zijn welkom.

IT’s All Jazz, ’s maandags om de week van 21:00 – 22:00 uur en Jazz Continue om de week op de zelfde tijd!! Luisteren!!!