Ingezonden: VVN Katwijk.

Verkeersveiligheid is ontzettend belangrijk voor een leefbare omgeving. Dagelijks zetten in heel Nederland duizenden enthousiaste mensen zich namens Veilig Verkeer Nederland vrijwillig in voor dit doel. Ook in onze gemeente werkt VVN Katwijk aan de missie: iedereen veilig over straat. Het uitgebreide jaarverslag over 2023 van VVN Katwijk geeft een zeer breed beeld van alle werkzaamheden van het bestuur en de ruim honderd vrijwilligers.

Zomaar wat cijfers!
Dat VVN Katwijk niet voor niets pleit voor een grotere verkeersveiligheid is af te lezen aan het gestegen aantal verkeersongevallen en de gevolgen hiervan. Recente landelijke cijfers laten zien dat er in 2022 een 745 verkeersdoden waren, een grote stijging in vergelijking met de 582 verkeersdoden van 2021. Daarbij waren er 290 met een elektrische fiets en 70% van de 8300 ernstig verkeersgewonden nam deel aan het verkeer met de fiets. Iets om over na te denken gezien de alsmaar groeiende populariteit van dit vervoersmiddel bij alle leeftijdsgroepen. In het jaarverslag zijn dan ook de zes aanbevelingen van de verkeersveiligheidscoalitie opgenomen waaronder het investeren in een veilige fietsinfrastructuur. Maar wat zijn de verkeersongevallencijfers van Katwijk over 2023? VVN Katwijk zal ze na ontvangst z.s.m. bekendmaken en toelichten waar er nu alleen cijfers zijn t/m het tweede kwartaal 2023.

Waar vind ik het allemaal terug? Voor meer informatie over VVN Katwijk kunt u terecht op de website https://vvn.nl. Klik daar aan ‘In je buurt’, kies ‘Zuid-Holland’ en ‘Katwijk’. Daar vindt u ook dit gehele jaarverslag 2023 om op uw gemak terug te lezen, maar ook met meer lokaal nieuws in woord en beeld. Zo kunt u zich daar ook al aanmelden voor de jaarlijkse scootmobieldag die VVN Katwijk woensdag 8 mei van 10.30 – 15.00 uur organiseert. Dat kan ook bij Truus Gerse van VVN Katwijk (071-4031713 en/of truusgerse@gmail.com). Want ook deze scootmobielgroep is een groep kwetsbare verkeersdeelnemers.

Bron en foto: VVN Katwijk