Jumpin’ Picknickfestival brengt gemeenschap samen voor een dag vol muziek en plezier

Afgelopen zaterdag vond de zesde editie plaats van het Jumpin’ Picknickfestival, georganiseerd door Stichting Bruisende Events. Het festival bracht een gevarieerd publiek bijeen, van jonge kinderen tot nieuwsgierige ouderen, die allemaal genoten van de muzikale talenten van lokale bands.

Het festivalterrein werd dit jaar iets kleiner gemaakt door het plaatsen van hekwerk, wat zorgde voor een betere verbinding tussen de bezoekers. Dit resulteerde in levendige gesprekken en een gevoel van gemeenschap dat duidelijk merkbaar was.

Naast de live muziek was er een overvloed aan vermaak voor de jongeren en werd er ook aan de innerlijke mens gedacht. Naast de gebruikelijke snacks van “S Heerenloo en de suikerspinkraam, waren er dit jaar ook heerlijke loempia’s van een lokale ondernemer en snoepgoed van “t Smausje, waarbij enkele cliënten betrokken waren. Daarnaast konden bezoekers deelnemen aan het maken van een prachtig kunstwerk, gesponsord door de Wijkraad van de Hoornes. Dit kunstwerk zal in de komende tijd op verschillende plaatsen te bewonderen zijn.

Vrijwilligers zorgden ervoor dat alles soepel verliep. Opmerkelijk was de inclusiviteit van het evenement, waarbij mensen met een beperking van harte welkom waren om een bijdrage te leveren en zich belangrijk voelden binnen het geheel.

Gelukkig had de organisatie rekening gehouden met de hitte en waren er extra watervoorzieningen, zoals bakken gevuld met water en een verfrissende sproeier, om de bezoekers wat verkoeling te bieden.

Terwijl de dj’s van Welzijnskwartier en de bands Aphrodisiac en The Afternooners hun muziek ten gehore brachten, liepen de vrolijke mascottes van Domino’s Pizza en de MiniDisco rond. Daarnaast bood de Gratis Kapper zijn diensten aan voor het goede doel, waarbij tientallen mensen van een nieuw kapsel werden voorzien of zelfs kosteloos geknipt werden als ze niet genoeg geld wilden besteden.

Dunavie had een gezellige koffiecorner opgezet met een barista, waar bezoekers even konden genieten van een praatje. Ook hier was het gemeenschapsgevoel duidelijk aanwezig.

DSV zorgde ervoor dat ouderen naar het terrein werden gebracht, waar sommigen zelfs uit hun scootmobiel kwamen om een dansje te wagen op de muziek uit de jaren 60/70. Ze genoten volop van hapjes, drankjes en het enthousiasme van de rondrennende kinderen.