Morgenavond zijn Katwijk, Leiden en de Kagerplassen op de nationale televisie te zien. In het programma Denkend aan Holland ontdekken André van Duin en Janny van der Heijden Nederland vanaf het water.

Er wordt afgetrapt in Leiden. Vervolgens zetten Janny en André koers richting de Kagerplassen. De reis eindigt in Katwijk aan Zee, waar het duo terugblikt op een geslaagde tocht.

In Leiden begint de vaartocht van Janny en André in de Hortus Botanicus, waar ooit de eerste tulp is geplant. Met een sloep wordt het centrum van Leiden ontdekt. Onderweg passeert het duo de viskar van Abdullah, een bijzonder draaiorgel en talloze uitdagende bruggen. Ook bij De Grachtwacht houden Janny en André even stil.

In dit brugwachtershuisje coördineren biologen Auke-Florian en Liselotte hun strijd tegen plastic in de Leidse grachten. Dan stappen Janny en André over op hun vertrouwde boot, de Pollux, richting de Kagerplassen. Daar staat de jeneverboom. In Katwijk aan Zee blikken Janny en André terug op een geslaagde tocht.

Denkend aan Holland is donderdag 4 augustus om 21:27 uur te zien op NPO 1.

VIAOmroep Max