De brandweer in Katwijk zoekt nieuwe vrijwilligers. Op 18 september is een informatieavond op de brandweerkazerne. Via de social media van brandweer Katwijk is het inschrijfformulier te vinden.

De post aan de Prins Hendrikkade is goed gevuld. Bij brand zijn binnen enkele minuten twee tankautospuiten en een autoladder op pad. Om in de toekomst die garantie ook te kunnen blijven bieden, is nieuwe aanwas nodig.

De hernieuwde oproep is een vervolg op de wervingscampagne die al sinds eind 2021 loopt. Vorig jaar januari stond het volgende in De Katwijksche Post: ‘Wat we zoeken is mannen en vrouwen, die straks afzwaaiende brandweermensen gaan vervangen. Iedereen denkt, dat we mannetjesputters zoeken, maar het belangrijkste is, dat je in ons team en daarmee in een van onze vier ploegen past. Net als de Katwijkse Reddingsbrigade of de KNRM zijn we een vrijwilligersorganisatie. We hebben alle drie onze eigen taak en eigen sfeer en het moet matchen tussen nieuwe vrijwilligers en organisatie. Over het algemeen kan iedereen, mannen en vrouwen, aan onze fysieke aanstellingseisen voldoen. En zeker vrouwen zijn welkom; zij hebben binnen ons korps al bewezen, dat ze prima hun ‘mannetje’ staan’, liet brandweerman Chris Onderwater eerder optekenen in de krant.