Dat de bibliotheekvestigingen tot 16 oktober in het teken staan van de Kinderboekenweek is duidelijk maar dat de leesconsulenten van Bibliotheek Katwijk de Kinderboekenweek ook meenemen naar de basisscholen weet niet iedereen. Alle scholen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg waar een Bibliotheek op school (dBos) is gevestigd, kregen in de Kinderboekenweek bezoek van de leesconsulent. Met leuke voorleessessies, aansprekende programma’s en heel veel boekentips rond het thema: Worden wat je wil.

Zo werden de jongste kinderen voorgelezen uit het grappige prentenboek ‘Vuilnisvarkens Job & Bob’ die tijdens hun werk als vuilnisvarkens te maken krijgen met een brutaal hondje. Met de groepen 3 en 4 werd het spannend met het boek ‘Jan, de Onderjebedkijkman (met hulpje)’. Als Gijs iets onder zijn bed hoort en niet kan slapen wordt Jan, de onderjebedkijkman met hulpje ingeschakeld. De politie heeft de straat afgezet zodat Jan zijn gevaarlijke werk kan doen…

De oudere kinderen gingen aan de slag met de Talententester om te ontdekken wat ze allemaal wel niet zouden kunnen worden. Van Talenwonder tot Dingenzoeker. Door het doen van de Talententester komen ze iets meer te weten over hun eigen talent en over welke toekomst er misschien voor hen in het verschiet liggen.

Met de Bibliotheek op school (dBos) stimuleert de bibliotheek kinderen meer te gaan lezen op school en thuis.

Comments

comments

DELEN