Het vrachtwagenverbod in Rijnsburg gaat de komende week van start. De maatregel is onderdeel van de plannen om de verkeersveiligheid en de leefbaarheid in de Brouwerstraat te vergroten. Komende week worden de borden die het vrachtautoverbod aangeven geplaatst. Een groot deel van Rijnsburg is dan verboden voor vrachtverkeer. Alleen vrachtverkeer dat in het gebied moet laden en lossen is toegestaan. De vooraankondiging van deze gewijzigde verkeerssituatie is deze week aangebracht.

De vrachtwagen-vrije zone bestaat uit het centrum van Rijnsburg en de wijken er om heen, waaronder de Brouwerstraat en Oegstgeesterweg. Vanaf alle ingangen geldt het verbod. Dit zijn komende vanaf de Rijnsburgerweg ten zuiden van rotonde Oegstgeesterweg alle wegen die aansluiten op de rotonde, de Sandtlaan vanaf de rotonde Boslaan en de Noordwijkerweg vanaf de brug over het Oegstgeesterkanaal.

Afgelopen april heeft de Katwijkse gemeenteraad ingestemd met de verdere uitwerking van deze verkeersmaatregelen. Naast het vrachtwagenverbod gaat het om het instellen van een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur in de Brouwerstraat en het plaatsen van verkeerslichten. De uitvoering van de deze maatregelen moet nog technisch worden voorbereid en aanbesteed. Naar verwachting start de daadwerkelijke uitvoering van deze werkzaamheden medio 2022.

Comments

comments

DELEN