FOTORVD - Erwin Olaf

Koning Willem-Alexander komt weer naar Katwijk toe. Hij woont op dinsdagmiddag 14 juni de officiële viering van 425 jaar Douane bij in de Theaterhangaar in Katwijk. De Douane is de oudste civiele rijksdienst van Nederland en werd in 1597 opgericht.

In april kwamen koning Willem-Alexander en koningin Maxima ook al naar Katwijk. Dat was onderdeel van een streekbezoek aan de Duin- en Bollenstreek. Ditmaal is het aannemelijk dat publiek niet veel van het bezoek zal meekrijgen.

Ter gelegenheid van het 425-jarig bestaan overhandigt de staatssecretaris voor Toeslagen en Douane, Aukje de Vries, tijdens de viering een banier aan de directeur-generaal van de Douane, Nanette van Schelven. De Koning heeft het banier bij Koninklijk Besluit aan de eenheid toegekend.

De officiële viering wordt muzikaal omlijst door de Douane Muziekorganisatie. Staatssecretaris De Vries en directeur-generaal Van Schelven houden toespraken. Verschillende afdelingen van de dienst presenteren zich, ontvallen medewerkers worden herdacht en nieuwe onderscheidingen worden gepresenteerd.

Comments

comments

DELEN