De Koningin Julianabrug is vrijdagmiddag weer opengesteld voor verkeer. Wethouder Rien Nagtegaal haalde om even voor half twee symbolisch de hekken op de rijbaan weg. Verkeersregelaars kregen kort daarna het teken dat twee van de vier rijbanen in gebruik konden worden gesteld. Tegelijkertijd werd het voetpad en tijdelijke fietspad vrijgegeven.

‘Ik ben echt heel erg blij’, wethouder Rien Nagtegaal heeft wel twintig keer gezegd dat hij blij is dat de overlast voorbij is. Na maanden van slopen, opbouwen en inrichten is een van de belangrijkste verkeersaders van de gemeente Katwijk weer open. Een officiële opening volgt nog – met de Commissaris van de Koning in Zuid-Holland – in de zomer. ‘Als er weer verkeer overheen kán, moet je ‘m ook meteen openstellen.’

Aan de oostkant wordt nu gewerkt aan het fietspad, het aanleggen van groenstroken en het wandelpad. Aan de noordoever is de gemeente nog bezig met de onderdoorgang als vervanger voor de oude stofzuigerslang die er lag.

Overigens was vrijdagmiddag niet de eerste auto over de nieuwe brug. Eerder was een ambulance al de gelukkige om over de brug te rijden. Enkele Katwijkers zijn te voet en met de fiets ook al over de brug gestoken. ‘Katwijkers hou je niet tegen,’ sprak de wethouder.