Op vrijdag 15 december houdt de Lionsclub Rijnsburg-Valkenburg de eerste Santa Walk in Rijnsburg. Er zullen naar verwachting honderden kerstmannen door het dorp lopen, dwars door de deelnemende bedrijven, verenigingen en instellingen. Het wordt niet zomaar een wandeling, ‘maar een belevenis waarbij ondernemers, verenigingen en ook de kerk een kijkje in de keuken bieden.’

“We hebben er onwijs veel zin in,” vertelt initiatiefnemer John Schouten. “We organiseren een feestelijke avond voor alle deelnemende kerstmannen, voor de bedrijven die meedoen én voor de ouderen in ons dorp.” De route van de Santa Walk loopt namelijk dwars door bijvoorbeeld de Smitshof als de Vlietstede. “Reken maar dat de bewoners een geweldige avond beleven als er honderden kerstmannen door de woonkamer wandelen!” vult hij aan.

Route
De route is ongeveer 4 kilometer lang, dus voor jong en oud goed te wandelen. Deelnemers halen hun kerstmanpak op bij Grandcafé Noordeinde en beginnen daarna bij de Flora Band. Multisport verzorgt daar een spetterende muzikale warming-up. Vervolgens wandelen de kerstmannen door de nieuwe sporthal van korfbalvereniging Madjoe en langs de jachthaven Marina Rijnsburg naar de Smitshof. De route voert verder door Ford Noort Automobielbedrijf, langs het Spinozahuis, door Autocentrum van Egmond en door de Grote Kerk naar de Vlietstede. Daarna gaat de route door Den Haan Tuinartikelen en door de Hoftuin met bakkerij Van Maanen en langs de Zonnetuin. Vervolgens wandelen de kerstmannen naar de brandweerkazerne die er een sneeuwspektakel van zal maken en dwars door het Visser ’t Hooft Lyceum. Via Grandcafé Noordeinde lopen de kerstmannen terug naar de finish bij de Flora Band. Daar is het een muzikaal feest en is er warme chocomelk met marshmallows en meer te eten en te drinken. In Grandcafé Noordeinde is ’s avonds een feestavond, waarvoor online tickets te koop zijn.

De Lionsclub organiseert de Santa Walk vooral voor alle kerstmannen die meelopen en het publiek langs de route. Het moet een gezellige kerst-feestavond worden voor iedereen, dus ook de mensen langs de route die de kerstmannen aanmoedigen. De initiatiefnemers zijn blij met alle deelnemende bedrijven, verenigingen en instellingen: “Zij stellen hun terreinen en deuren open, en in de kerk zingt bijvoorbeeld een koor.” De opbrengst van de avond gaat naar de Voedselbank Katwijk. Zo steunen alle deelnemers samen het goede doel en wordt het voor iedereen een fijne kerst.

Over Santa Walk Rijnsburg
Meelopen kost €12,50 (€7,50 voor kinderen). Voor dat bedrag koop je het kerstmanpak dat je mag houden en steun je het goede doel. Onderweg delen de deelnemende bedrijven en verenigingen lekkers en leuke cadeautjes uit. De Santa Walk start op vrijdag 15 december om 18:45 uur. Rond 21:00 uur worden de laatste kerstmannen terug verwacht bij de finish. Bestel je tickets op www.santawalkrijnsburg.nl.

Bron: Lionsclub Rijnsburg Valkenburg.