FOTORichard van Egmond – Mariska live aan het portretteren
Foto ‘De Generaal’, Mariska de Kok

Het schilderij met de titel ‘De Generaal’ , gemaakt door de Katwijkse Mariska de Kok, is genomineerd voor ‘Painting of the year’, een wereldwijde schilderswedstrijd.

Uit de 882 inzendingen zijn er vijftig genomineerden, waaronder De Koks schilderij, ‘De Generaal’. De selectie is gemaakt door een vakjury bestaande uit vooraanstaande kunstenaars/vakgenoten als Lita Cabellut (kunstenaar van het jaar 2021), Edwin Becker (curator Van Gogh Museum), Raoul Locht (voorzitter Stichting Kunstweek) en Leo van Heijningen (kunsthistoricus en galeriehouder van Kunstzaal van Heijningen in Den Haag).

De vijftig genomineerde kunstwerken worden door de vakjury beoordeeld op 18 november. De jury zal twintig schilderijen selecteren die worden tentoongesteld op Art Eindhoven April 2022. Er zal een top tien en één winnend ‘Schilderij van het Jaar’ worden gekozen.

De nominatie is voor Mariska de Kok een belangrijke erkenning voor haar talent en inzet. Het schilderij ‘De Generaal’ is begin 2021 gemaakt en toont een dagelijks tafereel in de lockdownperiode, waarin thuis werken helemaal ingeburgerd is geraakt. De titel is een knipoog naar het werk van haar partner die via een online-verbinding een team van mensen in verschillende landen aanstuurt.

Op de website van paintingoftheyear.com kan iedereen tot 30 november op zijn of haar favoriet stemmen. Wie de publieksprijs wil toekennen aan ‘De Generaal’ van Mariska de Kok kan terecht op paintingoftheyear.com/painting/painting-2021/1632667102-the-general

 

Comments

comments

DELEN