Aanstaande maandag (3 augustus) stopt kabelbedrijf Ziggo met het doorgeven van analoge radio. Abonnees die luisteren via de Ziggo-kabel krijgen dan alleen nog maar ruis te horen. De uitschakeling is volgens Ziggo nodig om meer ruimte te maken voor o.a. internet-data.

De radio-signalen zijn bij Ziggo nog wel te ontvangen in digitale vorm. Dit kan via de televisie waarop ook de radio-kanalen te beluisteren zijn. Ook biedt Ziggo een digitale radio-ontvanger aan die op de huidige stereo-set aan te sluiten is. Alle opties zijn te vinden op www.ziggo.nl/campagne/digitaleradio

Het stoppen van de analoge radiodoorgifte heeft ook gevolgen voor de ontvangst van RTV Katwijk. Mensen die op dit moment afstemmen op 88.1 MHz moeten een alternatief zoeken zoals luisteren via de televisie op kanaal 916 of via de digitale radio-ontvanger van Ziggo. U kunt ook omschakelen naar een, bij Ziggo gratis verkrijgbare, FM-antenne. RTV Katwijk is dan te ontvangen op 106.8 MHz.

De radio-uitzendingen van RTV Katwijk zijn ook (wereldwijd) via internet op uw PC, laptop, smartphone, tablet of webradio te beluisteren. U kunt deze streams vinden op www.rtvkatwijk.nl. RTV Katwijk is nog niet via het nieuwe DAB+ te ontvangen. De overheid heeft voor onze regio op dit moment nog geen frequenties vrijgegeven om dit mogelijk te maken.

Voor mensen die nu al afstemmen via de ether op 106.8 MHZ of abonnee zijn bij een andere kabelaanbieder zoals KPN, Telfort of XS4ALL verandert er niets. Ook aan de TV-kanalen zal niets veranderen.

Comments

comments

DELEN