Madjoe en stichting Middelmors hebben afgelopen weekend een overeenkomst getekend waardoor Madjoe ook komend zaalseizoen in de Middelmors kan spelen. Daarmee is de korfbalclub voor komend seizoen verzekerd van een sporthal.

Korfbal Vereniging Madjoe bestaat dit jaar 60 jaar Zij maken al ruim 30 jaar gebruik van Sporthal Middelmors. Door de verkoop van deze sporthal dreigt de korfbalvereniging ‘dakloos’ te worden. Voorzitter Wilfred Blankert liet eerder dit jaar weten ‘stiekem te hopen op nog een bonusjaar als de verbouwingsplannen van de sporthal van de nieuwe eigenaar vertraging oplopen’. Dat is nu dus gelukt.

Madjoe had eerder een rechtszaak huurbescherming aangespannen tegen Stichting Middelmors. Inzet hiervan is dat Madjoe in de Middelmors kan blijven voor minimaal het seizoen 22-23. Hoe het nu verder gaat met de rechtszaak is nog niet bekend.

‘We zijn erg blij dat we er met elkaar uit zijn gekomen’, zegt voorzitter Wilfred Blankert van Madjoe. ‘De sluiting van de hal is echt een bedreiging voor onze vereniging.

‘Ook wij zijn blij met deze oplossing’, zegt Ad Hendriksen, voorzitter van Stichting Sporthal Middelmors. ‘We schieten er niets mee op om als collega-sportverenigingen onze discussie voor de rechter uit te vechten. De sporthal drukt ons zwaar op de maag, we willen er al wat langer vanaf. Voor het komende winterseizoen hebben we met Madjoe goede afspraken gemaakt over het gebruik en het beheer. Dat helpt ons en dat helpt Madjoe.’

Comments

comments

DELEN