Op zaterdag 10 september was de eerste Open Dag van Stichting Muziekschool Katwijk. ‘Het was een gezellig drukke dag in ons gebouw, met overal muziek: klanken van de piano, viool en natuurlijk slagwerk’, aldus Willeke, administratief medewerker. ‘Wat een muzikaal talent loopt er in Katwijk rond!’

Zaterdag 10 september had een extra feestelijk tintje omdat Muziekschool Katwijk per 1 september als zelfstandige stichting is verder gegaan. Al is voor de leerlingen van deze overgang niet al teveel te merken. ‘We maken met onze leerlingen met hetzelfde plezier muziek, als voor de verzelfstandiging’ lacht pianodocent Hajo. Met de geslaagde Open Dag nog in het hoofd, kijkt het team van Muziekschool Katwijk alweer uit naar de rest van de activiteiten en concerten van dit seizoen.

Op woensdag 30 november is het jaarlijkse Sinterklaas concert in de Bibliotheek, onder leiding van juf Lilian. Maar ook de Kerst is al volop onder de aandacht. Dameskoor Canzonetta is bezig met het instuderen van het prachtige “A Ceremony of Carols” van Benjamin Britten.
Tijdens het kerstconcert op woensdag 21 december zullen zij dit werk uitvoeren in samenwerking met harpensemble Arpeggio. ‘We zijn trouwens nog op zoek naar dames die mee willen zingen’ zegt zangdocent Anjo.
Dus heb je al wat zangervaring, hou je van Kerst en heb je zin om mee te doen, laat het ons weten.

Heb je de Open Dag gemist, of wil je meedoen met het kerstproject? Meld je aan op www.muziekschoolkatwijk.nl