De N206 ir. G. Tjalmaweg is mogelijk afgesloten van woensdag 14 december 20:00 uur tot donderdag 15 december 06:00 uur, tussen de aansluiting N441 en de A44 (Leiden-West).

De komende periode worden de resterende tijdelijke damwanden langs de bouwkuip ter hoogte van Duinzicht uitgetrokken. Boskalis reserveert de mogelijkheid van deze avond/nachtafsluiting om direct en met minder verkeershinder herstelwerkzaamheden aan de Tjalmaweg te kunnen uitvoeren, mocht dat nodig zijn.

Of Boskalis hiervan gebruik maakt, wordt in de loop van woensdag 14 december duidelijk en dan rond 12.00 uur gecommuniceerd. Het uittrillen van de damwanden is naar verwachting medio december afgerond.

Eerdere reparatie
Vorige week heeft Boskalis Nederland herstelwerkzaamheden aan het asfalt uitgevoerd. Tijdens de werkzaamheden overdag, op dinsdag 29 november, ontstond er dusdanige schade aan het wegdek (asfalt) van de rijbaan richting Leiden, dat tijdens een spoedafsluiting het asfalt is hersteld. Hierna zijn de werkmethodiek en werkvolgorde aangepast om het uittrillen van de damwanden te hervatten. Zo werkt de aannemer nu met een stelling met een andere frequentie. Ook worden de werkzaamheden zorgvuldig gemonitord.