De tijdelijke N206 tussen Leiden en Katwijk is komende avond en nacht afgesloten voor verkeer.

Aannemer Boskalis gebruikt de afsluiting voor een controle van de tijdelijke Tjalmaweg en voor herstelwerkzaamheden. Dinsdagmorgen gebeurde een flinke aanrijding, waarbij schade is ontstaan aan de weg.

‘De afsluiting is niet nodig voor herstelwerk als gevolg van het uittrillen van de damwanden ter hoogte van Duinzicht; deze werkzaamheden verlopen tot nu toe voorspoedig.’ Dat schrijft de RijnlandRoute op de website.

Afgesloten
De Tjalmaweg is woensdagavond tussen 20.00 uur en donderdagochtend 06.00 uur afgesloten. Boskalis: ‘Bij de controle van de tijdelijke Tjalmaweg herstellen wij eventuele beschadigingen direct, dit komt de verkeersveiligheid en omgevingshinder ten goede. Wij staan hierna meteen gesteld voor de (strenge) winterweken en voor de periode dat wij de tijdelijke weg nog nodig hebben.’

Tijdens de avondafsluiting rijden bussen van Arriva door de dorpskern van Valkenburg en niet over de tijdelijke N206. De bushalte op de Tjalmaweg komt dan tijdelijk te vervallen. Tijdens de eerste diensten op woensdagochtend (vanaf 05:00 uur) rijden de bussen van Arriva weer regulier over de Tjalmaweg. De bushalte is dan weer toegankelijk.

Vorig artikelNieuwe vragen VVD over veiligheid amateurvoetbal
Volgend artikel[Podcast] GB breekt lans voor zondagsopening