FOTOwww.quickboys.nl

Na een geslaagde stage bij voetbalvereniging Quick Boys wordt Niall Raben per direct toegevoegd aan de selectie van trainer Edwin Grünholz. Dit schrijft de club op haar website. De 22-jarige verdediger tekent een overeenkomst voor één seizoen.

Raben speelde het afgelopen seizoen bij Huragan Morag in Polen. In Nederland speelde de Purmerender onder andere bij HBOK. Raben combineerde het veldvoetbal met zaalvoetbal bij FC Marlène. In het dagelijks leven is hij werkzaam bij StreetKings, het bedrijf dat zich bezighoudt met het organiseren van straatvoetbalactiviteiten.

(tekst gaat verder onder de foto)

“Niall heeft tijdens de voorbereiding een prima indruk op ons achtergelaten. Wij zijn dan ook blij dat we hem kunnen toevoegen aan de groep. Niall is een multifunctionele speler die in onze ogen het team completer en sterker maakt” zegt bestuurslid Selectievoetbal Gert Pluimgraaff.

Raben voelt zich vanaf het eerste moment thuis op sportpark Nieuw Zuid. “Het is een leuke, warme club. De sfeer binnen de groep is ook erg goed. In de kleedkamer is het lachen, gieren, brullen. Maar op het veld is het serieus. Het niveau is goed, daar heb ik niets op aan te merken”.

De nieuwkomer omschrijft zichzelf als een voetballende verdediger. De vaardigheden die Raben heeft opgedaan in de zaal neemt hij mee bij wedstrijden op het veld. “De handelingssnelheid bij het zaalvoetbal ligt veel hoger. Je moet sneller reageren. Het speelveld is compacter en de bal rolt sneller”.

Comments

comments

DELEN