RTV Katwijk lanceert een nieuw programma genaamd ‘Kust van Verandering’, waarin kijkers worden meegenomen in de wereld van de energietransitie, duurzaamheid en klimaatbewustzijn. In de eerste aflevering, die vanaf maandag 29 april te zien is, staat het Tiny House van Esther in de Duinvallei centraal.

Esther, die in haar Tiny House woont, deelt haar ervaringen over hoe deze manier van wonen niet alleen haar dagelijks leven beïnvloedt, maar ook een positieve impact heeft op het milieu. Zij legt uit hoe de beperkte ruimte en de keuze voor duurzame materialen en technologieën bijdragen aan een kleinere ecologische voetafdruk.

Praktische tips
Naast Esther komt ook energiecoach Marco Den Engelsman aan het woord. Hij biedt praktische tips voor energiebesparing die kijkers thuis kunnen toepassen. Zijn adviezen zijn gericht op eenvoudige aanpassingen die een groot verschil kunnen maken in het dagelijks energieverbruik.

Het programma, dat 20 minuten duurt, is toegankelijk en informatief, ontworpen om kijkers te inspireren en te informeren over de mogelijkheden van duurzamer leven. ‘Kust van Verandering’ wordt mede mogelijk gemaakt door het Rabo Impactfonds, dat initiatieven ondersteunt die bijdragen aan sociale en ecologische verandering.

Mis deze vernieuwende serie niet, elke laatste maandag van de maand op RTV Katwijk. Het programma is een week lang te zien op televisie en online terug te vinden.